Wie kan inschrijven? Wanneer kan je inschrijven? Waar kan je inschrijven? Welke documenten moet ik meebrengen naar school?

De belangrijkste regels en nuttige tips over het inschrijven in de school kan je vinden in de onderstaande onderwerpen.

1. Checklist voor ouders
  2. Mijn kind inschrijven in een basisschool in Genk

Vanaf schooljaar 2013-2014 moeten alle basisscholen hun capaciteit op voorhand bepalen.
Dat wil zeggen dat ze moeten aangeven voor hoeveel leerlingen er plaats is. Deze capaciteit kan jaarlijks wijzigen.

Capaciteitsbepaling 2019-2020

Het aantal kleuters dat ingeschreven kan worden bedraagt 140. Er is momenteel nog plaats voor 53 kleuters.

In het eerste leerjaar zijn dit 40 leerlingen: 11 vrije plaatsen

In het tweede leerjaar zijn dit 44 leerlingen:8 vrije plaatsen

In het derde leerjaar zijn dit 44 leerlingen: 11 vrije plaatsen

In het vierde leerjaar zijn dit 44 leerlingen:5 vrije plaatsen

In het vijfde leerjaar zijn dit 44 leerlingen: 6 vrije plaatsen

In het zesde leerjaar zijn dit 40 leerlingen: 12 vrije plaatsen

Indien u hier meer info over wenst kan u de school contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij maken graag tijd voor onze nieuwe leerlingen en hun ouders.  Daarom vragen we aan de ouders om telefonisch een afspraak te maken voor de inschrijving.  Zo kunnen we rustig kennis maken en de nodige administratie afhandelen.