Tutti Frutti logo

Tutti Frutti is een project rond ‘fruit op school’. De leerlingen kunnen via de school een fruitabonnement afsluiten voor een volledig schooljaar (30 weken), waardoor ze elke week op een vaste dag samen een lekker stuk fruit eten als tussendoortje. Op onze school is dat op woensdag.
We kunnen ook rekenen op een team van ouders die elke woensdag paraat zijn op onze school om het fruit te schillen en te snijden van de kleutertjes en de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar.

Woensdag = Fruitdag

Uiteraard is niemand verplicht om fruit te bestellen bij onze schoolleverancier, maar toch durven we vragen om de fruitdag te respecteren en op woensdag een stukje fruit mee te geven als tussendoortje. Die dag brengen de kinderen geen koeken mee.

Met dit fruitproject willen we de kinderen aanzetten om meer fruit te eten. Het is algemeen bekend dat kinderen te weinig fruit (en groenten) eten. We weten dat fruit en groenten belangrijke voedingsmiddelen zijn en toch is er een groot verschil tussen ‘weten’ en ‘doen’.

In de klassen kunnen de leerkrachten ook op dit gegeven inspelen door aandacht te hebben voor gezonde voeding, de voedingspiramide en de verschillende soorten fruit.

Fruitdag

Tutti Frutti project