Verkeersbrigadiertjes vroegerIn 1960 startte de Broederschool met de opleiding van ā€œverkeersbrigadiertjesā€. Zij hielpen de kinderen van de school over aan de gevaarlijkste oversteekplaatsen rondom de school. Meesters Fons Fabry en Piet Michiels waren verantwoordelijk voor de goede gang van zaken. Zij hoorden in die tijd bij de absolute pioniers en konden dan ook rekenen op de interesse van de regionale en nationale media. In 1967 kaapten ze het ere-diploma van de provincie Limburg weg voor hun degelijke kennis en praktijk.
De school kreeg ook regelmatig bezoek van vertegenwoordigers uit andere steden en gemeenten die kwamen observeren hoe de Broederschool de werking van de brigadiertjes had uitgebouwd.

Ondertussen is het verkeer veel intenser en gevaarlijker geworden, maar toch houden we er aan om deze traditie in ere te houden. Nog steeds helpen de verkeersbrigadiertjes de kinderen van onze school over aan de twee zebrapaden aan de schoolpoorten. Uiteraard worden zij tegenwoordig wel altijd begeleid door een politieagent of leerkracht.

Verkeersbrigadiertjes