Bosklassen

Bosklassen


Samen op bosklas!
Met de leerlingen van het vierde leerjaar trekken we voor onze bosklassen naar Spa. We verblijven in het Domein “Domaine de Mambaye”. Het ligt op 2 km afstand van het centrum van Spa. Het omvat 10ha en ligt aan de rand van het bos van Mambaye. Dit bos strekt zich uit over een oppervlakte van 2000 ha. De bron van de Barisart, overdekt door een modern gebouw, ontspringt juist naast het domein, langs de weg van Spa naar Gleize. De beek Barisart stroomt via kleine watervalletjes langs een groot deel van het

landgoed naar beneden.

Het “Domaine de Mambaye” bezit over maar liefst 5 verschillende accomodaties waar ongeveer 400 kinderen gelijktijdig kunnen verblijven. Wij verblijven in de “Fermette”. Een langwerpig gebouw in zuiver Ardense stijl.

Wij verblijven met onze school helemaal alleen in dit gebouw en beschikken zodoende over de nodige privacy. In het gebouw zijn verwarmde kamertjes voor de kinderen en de leerkrachten, klaslokalen en een ontspannings- en vergaderruimte.

Het domein beschikt over een ruim park en verschillende sportvelden (volley, basket, voetbal, fitness parcours,…)

Het restaurant is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle groepen.
Het ontbijt: Buffet met, naar keuze wit of bruin brood, boter, confituren, smeerkaas, choco, gesneden kaas, charcuterie, ontbijtkoek, yoghurt, cornflakes, warme chocolademelk, koffie, thee, melk en suiker.

Middagmaal: Hoofdmaaltijd bestaande uit: soep, vlees, groenten, aardappelen of rijst of pasta, en fruit. Er wordt uiteraard ‘Spawater’ geserveerd.


Het vieruurtje is een versnapering tijdens de activiteiten. In het algemeen wordt er een wafel of een koek en een vruchtensap meegenomen.


Het avondmaal bestaat uit klaargemaakte warme of koude schotels. De kinderen zitten aan tafels van acht personen. De dienst wordt door hen verricht.

Het centrum van Spa ligt vlakbij en via een fikse wandeling zal dan ook zeker de stad met zijn vele statige kuuroorden worden aangedaan. We zullen zelfs een geleid bezoek brengen aan ‘Spa Monopole’ waar het wereldbekende Spawater gebotteld wordt. Op dinsdag maken we leerrijke tocht door de Hoge venen. Op woensdag maken we een ontdekkingstocht onder de grond. De grotten van Remouchamps zijn onze laatste halteplaats alvorens we terug naar huis komen.


Je kan op de website www.mambaye.be een virtuele toer maken in het domein en de verschillende kamers.